CesarMidLimburg  
/

        Oefentherapie Cesar/Mensendieck: beter bewegen kun je leren! 

Slaapoefentherapie

Chronische pijn

Workshop "Zittend in Balans " In 60 minuten leer ik u:

  • Hoe goed te zitten en dit ook vol te houden
  • trucjes en tips
  • goedkope hulpmiddelen 
  • verhoogde productiviteit

Nooit meer stram opstaan!

Lichamelijke, geestelijke of sociale factoren kunnen de slaap belemmeren. Geregeld is een slaapprobleem echter het gevolg van spanningen of verhoogde alertheid. Bij gebrek aan rust overdag, verwerk je gebeurtenissen pas in bed. Aanhoudende (belemmerende) gedachten kunnen je ook de rust ontnemen die nodig is om te slapen.Slapeloosheid betekent dat je te weinig slaapt of dat de kwaliteit van je slaap niet voldoende is en dat je hier overdag last van hebt in je dagelijks functioneren. Het wordt ook wel chronische insomnie genoemd.

Kenmerken van slapeloosheid zijn: 
 Moeite met inslapen
 Regelmatig wakker worden uit de slaap
 Moeite om ’s nachts weer in te slapen na het wakker worden
 Vroeg wakker worden en dan niet meer kunnen slapen
 Niet voldoende uitgerust zijn na de slaap
 Overmatige slaperigheid en moeheid overdag

 De behandelmethode van de slaapoefentherapeut is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en richt zich op het wegnemen van de factoren die de slapeloosheid in stand houden. De slaapoefentherapeut gaat samen met jou aan de slag om de vicieuze cirkel te doorbreken met de cognitieve gedragstherapie, gedegen uitleg over de slaap, praktische tips en oefeningen om zo de balans in je leven weer terug te vinden. De oefentherapeut neemt de gehele 24 uur onder de loep om maatwerk te leveren op jouw specifieke slaapprobleem. Je krijgt weer grip op je slaap, voelt je energieker en kunt zo het goede uit je dag halen!

Ook voor ouders en kinderen en pubers. 

 

kind en bewegen

  • Kind en beweging. Mijn kind komt maar niet tot fietsen of heeft veel moeite het zwemdiploma te halen. De fijne motoriek kan onvoldoende zijn (denk aan schrijven, knutselen. Dus voor het verbeteren van de motoriek kunt u terecht  maar ook houdingsverbetering ( scoliose, platvoeten maar denk ook aan pubers die veel gamen!)

 


We spreken van chronische pijn, wanneer pijnklachten langer dan 3 maanden blijven bestaan. Er is dan geen één op één relatie (meer) met het oorspronkelijke letsel. Vaak zijn er meerdere redenen waarom de pijn blijft. Dit is in iedere situatie anders. Belangrijk is om inzicht te krijgen in uw persoonlijke situatie.

De behandeling bestaat uit drie onderdelen:

1.      Pijnanalyse 
De beginfase van de behandeling bestaat uit de analyse. De oefentherapeut brengt samen met de patiënt de pijnklachten in kaart en onderzoekt de gedachten van patiënt heeft de klacht (illness believes) en over de gevolgde behandelingen tot nu toe. Ook inventariseert de oefentherapeut de gevolgen van de klacht voor de dagelijkse activiteiten, gedachten, gevoelens en relaties met anderen.

2.      Waardevolle doelen 

De behandeling vraagt een actieve participatie van de patiënt. Om deze actieve deelname te bevorderen, formuleert de patiënt zelf waardevolle en haalbare doelen. Dit stimuleert het zelfmanagement van de patiënt.  

Herstellen van balans 

Bij elke patiënt wordt bekeken in hoeverre de balans hersteld moet worden, zodat de patiënt kan werken aan waardevolle doelen en daarmee een waardevol leven. Het samen met de patiënt opgestelde behandelplan vormt de basis voor het herstel van de balans en kan verschillende onderdelen bevatten.

Oefentherapie Cesar/Mensendieck biedt paramedische Algemene oefentherapie, vitaal ouder worden.zorg op het gebied van houding en beweging. Met behulp van oefeningen op maat, die gemakkelijk in het dagelijkse leven kunnen worden toegepast, leert de cliënt anders en beter bewegen, gezonder gedrag en leefstijl. Kenmerkend is de holistische benadering. Dat wil zeggen dat de oefentherapeut niet alleen naar de klacht van de cliënt kijkt, maar probeert mens en houding in zijn/haar omgeving als geheel te benaderen. De behandeling werkt curatief en preventief: houding en beweging worden zodanig verbeterd dat klachten ook op de lange termijn wegblijven.

 De oefentherapeut biedt hulp bij rug- en nekklachten, pijn in de gewrichten (bekken, knie-enkel-voet, arm-schouder-pols), klachten bij chronische aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat, houdingsafwijkingen, hoofdpijn, spanning en incontinentie.

Vitaal ouder worden.

Het is van groot belang dat u blijft bewegen.  De oefentherapeut Cesar/Mensendieck kan u daarbij helpen! Want ook al is bewegen erg belangrijk, het is nog belangrijker dat u zich houdt aan uw eigen grenzen. De oefeningen en bewegingsadviezen die de oefentherapeut u geeft, worden geïntegreerd in uw dagelijkse activiteiten. Door de adviezen van uw oefentherapeut toe te passen, leert u om voldoende en gezond te bewegen, thuis en tijdens hobby’s. Zo blijft u actief en wordt u vitaal ouder! Dit zorgt ervoor dat u uw zelfstandigheid behoudt en de regie over uw eigen leven zo lang mogelijk zelf kunt blijven voeren.

Oefentherapie is gericht op het behouden en verbeteren van:
•          mobiliteit
•          spierkracht
•          conditie
•          evenwichtsgevoel
•          dagelijkse houdingen en bewegingen

 

Groeipijn
Tips voor ouders van kinderen met groeipijn
Auw.docx (188.47KB)
Groeipijn
Tips voor ouders van kinderen met groeipijn
Auw.docx (188.47KB)